Menu

Razlogi za uživanje

  • Pre/visoka telesna teža.
  • Suhi, tanki lasje, brez leska. Slabo stanje kože. Lomljivi nohti.
  • Utrujenost, pomanjkanje energije.
  • Neredna prebava.
  • Šibka imunska odpornost.

Pri prekomernem vnosu energije s hrano oziroma pri slabšem celičnem metabolizmu prihaja do kopičenja maščob. Tako ogljikovi hidrati, kot tudi maščobe in beljakovine, ki se ne porabijo za fiziološki metabolizem, vplivajo na povečanje tvorbe maščob v kompleksni biokemični poti. Posledice povečane telesne mase so: debelost, bolezni srca in ožilja, nastanek sladkorne bolezni tipa II in splošno slabo fiziološko stanje organizma.

Bistveni vzrok debelosti je poleg zmanjšanega gibanja in prevelikega vnosa kalorij, tudi nepravilno prehranjevanje s premalo vlakninami in upočasnjeno prebavo. Zato je uživanje zadostne količine vlaknin bistvenega pomena za ohranjanje in zmanjševanje telesne teže. Za zdravje in lepoto organizma je zelo pomembno tudi uživanje živil, bogatih z antioksidanti, vitamini, minerali in drugimi snovimi. Pomanjkanje antioksidanta selena v organizmu vodi do slabšanja delovanja imunskega sistema, metabolnih poti in do fiziološko slabšega izgleda kože, las in nohtov. Učinek antioksidantov temelji na opočasnitvi procesa oksidacije prostih radikalov, katera lahko povzroči poškodbe celic, kar je vzrok za številne bolezni.

Edinstvena kvalitativna in kvantitativna sestava naravnih vlaknin z dodatkom mineralov selena in magnezija v izdelku Mervita Detox&Revital »4v 1« je namenjena uporabi predvsem kot prehransko dopolnilo, za dopolnjevanje primerne prehrane z veliko vlakninani in mineralov v vsakodnevni prehrani.

Mervita Detox&Revital »4 v 1 se lahko uporablja tudi kot dodatek za izboljšanje lastnosti živil - kot funkcionalna hrana za vzdrževanje telesne mase in za izboljšanje prebave, kakovosti kože, las in nohtov.

Prijava v sistem or Sign In


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/clients/client52/web128/web/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/clients/client52/web128/web/libraries/joomla/filter/input.php on line 654